ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λιβύη: Τι πραγματικά συνέβη με την ενημέρωση των ελληνικών Αρχών – Τα ερωτήματα και η απορία

Αποκαλυπτική για το τι συνέβη την περασμένη Κυριακή στον δρόμο από τη Βεγγάζη προς την Ντέρνα αλλά και στο πώς δημιουργήθηκε το κενό πληροφόρησης είναι η έκθεση του πρόξενου της Ελλάδας στη Βεγγάζη, πρέσβη Σταύρου Βενιζέλου

Ήταν 17 Σεπτεμβρίου όταν το υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έκαναν γνωστό με παράλληλες ανακοινώσεις την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, στην πόλη Ντέρνα, ως έμπρακτη αλληλεγγύη στις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

Μια αποστολή, όμως, που κατέληξε σε τραγωδία και στον θάνατο πέντε μελών της – τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο αδέρφια που συμμετείχαν εθελοντικά ως μεταφραστές. Την τραγωδία, μάλιστα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής, επέτεινε ακόμη περισσότερο το χάος στην πληροφόρηση σχετικά με το δυστύχημα και τις συνέπειές του, που πυροδότησε και σενάρια περί υποτιθέμενης επίθεσης, τα οποία διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Αποκαλυπτική για το τι συνέβη την περασμένη Κυριακή στον δρόμο από τη Βεγγάζη προς την Ντέρνα αλλά και στο πώς δημιουργήθηκε το κενό πληροφόρησης είναι η έκθεση του πρόξενου της Ελλάδας στη Βεγγάζη, πρέσβη Σταύρου Βενιζέλου, ο οποίος με εντολή του ΥΠΕΞ, Γιώργου Γεραπετρίτη, «συνόδευσε» την αποστολή για να παράσχει διπλωματική αρωγή στην επιχείρηση.

Σύμφωνα πάντα με το Βήμα της Κυριακής, με τα όσα αναφέρει στην έκθεσή του «οι συνοδεύοντες Λίβυοι στρατιώτες ειδοποίησαν τις Αρχές και η βοήθεια χρειάστηκε μία – μιάμιση ώρα για να αφιχθεί στον τόπο του ατυχήματος. Αρχικά μεταφέρθηκαν σε διάφορες επιτόπιες ιατρικές δομές και στη συνέχεια με 9 ασθενοφόρα στη Βεγγάζη. Οι σοροί μεταφέρθηκαν περί τις δύο ώρες αργότερα, καθώς χρειάστηκε να ανασυρθούν από τα συντρίμμια».

Related Posts